Jump to content
Barbershop.no forum
Cake man

Koking av kniven?

Recommended Posts

Hei.

Noen her som har erfaring med å koke kniven før eller etter sliping?

Min gamle bestefar kokte alltid kniven sin. Men jeg husker ikke om det var før eller etter sliping.

Noen som vet hensikten med dette? ( om det er noen)

Og om det evt. er før eller etter?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei

Av egen, smertelig erfaring, vet jeg at dette kan gå hardt ut over håndtakene. Mine, i et kunststoff, bøyde seg kraftig, og ble aldri seg selv igjen :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vet han "hang" knivene på kanten av kjelen så bare bladet kom i vann. Var vel mest treverk =)

Uffda ;/ Ja ja er da koselig å bytte håndtak noen ganger... forandring fryder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jeg har kjøpt Barbicide fra USA for det formålet å sterilisere knivene, siden jeg kjøper mange brukte.

Har i ærlighetens navn ikke brukt det altfor mye.

En god rubb med Autosol eller Flitz, full honing og stropping tar det meste av uhumskheter uansett:)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×