Jump to content
Barbershop.no forum

Rakakjake

Member
  • Content count

    22
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Rakakjake

  • Rank
    Nybarbert
  1. Tips fra frisør i grunnleggende teknikker

    Øyh! Det er jo den faste frisøren min, jo! Skulle man ha sett. Det blir nok en tur til den gamle greker en av de nærmeste dagene ...
  2. Oppbevaring og vedlikehold

    Symaskinolje er ikke spesielt maskinaktig -- den er ganske tyntflytende, og langt fra den svarte guffa som er smørefett. Dog lukter den kanskje litt "maskinelt". Jeg tror ikke man får den i parfymert variant. Er denne kameliadamen mineralbasert, eller er det en planteolje? Jeg mener vaselin er basert på mineralolje, og vaselin kan man jo ha i ansiktet. (Selv om det finnes delte meninger om det også.) Kniven kunne kanskje beskyttes mot fukt med et et tynt strøk vaselin etter bruk?
  3. Oppbevaring og vedlikehold

    Prøv evt. å skaffe en flaske symaskinolje. Jeg mener det er helt vanlig, ikke altfor tykk, mineralolje. Jernvare- eller farvehandler burde ha det. Eller selvsagt sybutikker.
  4. Restaurering av barberkniver?

    Japp. Selvsagd er velsagd. Jeg fortjener en overhøvling.
  5. Argumenter for barbering med DE-høvel

    Jeg tror folk ikke bryr seg nok om det til å alvorlig vurdere å bytte. Litt sånn "jeg visste ikke at jeg hadde vært sjuk/fattig/banan før jeg ble frisk/rik/jordbær". Hvis de ikke synes det er skikkelig kjipt med "vanlig" barbering, tror jeg ikke det å bytte oppfattes som verdt det. Det er jo tross alt litt styr, selv om vi som vanker her selvsagt synes det er bedre! Selv var jeg helt fornøyd med gillettehøvelen min helt til jeg fant ut at de hadde sluttet å produsere hodene til min høvel. Da måtte jeg "oppgradere", og det ble min vekker. Nå driver jeg og lærer meg barbering med kniv. De aller fleste jeg forteller det til, reagerer med "Jaha ... eh. Er ikke det livsfarlig/vanskelig/dyrt/tidkrevende/dårlig barbering?" Når jeg så sier at det ikke er tilfelle, faller brorparten av med et glassaktig blikk og skifter samtaleemne. Kanskje du må tilby deg å barbere dem med kost, såpe, varmt håndkle og full pakke, slik at de får kjenne hvor bra det er uten å anstrenge seg eller binde seg på noen måte?
  6. Heste hår??

    Japp. Derav uttrykket "sulten som en skrubb". Haiskinn er også perfekt som råvare til strykereimer. Det mangler bare at Fitjar Såpekokeri lanserer sin nye "Hoven-såpa" med rå brennesle og manet. Men fra spøk til ost, egentlig er det kanskje ikke så overraskende at hestehår er i bruk? Jeg synes grevlingen min blir litt i mykeste laget, men jeg har tenkt at det skyldes teknikken min mer enn materialet. Kanskje hest ligger et sted mellom grevlinghår og svinepels, som jeg mistenker for å være for stivt igjen. Det er jo nesten så man burde prøve!
  7. Heste hår??

    Hest er nok for spesielt interesserte. Men hva med en piggsvinkost fra denne krabaten?
  8. Restaurering av barberkniver?

    Læreren også, selvsagd. Men man kommer langt med sunn fornuft og et førstehjelpsskrin. Jeg har nettopp sendt en forespørsel til Oslo Kommune (utdanningsetaten) om det finnes skoler med sløydsal som er villige til å leie/låne ut. Kan jo ikke skade.
  9. Restaurering av barberkniver?

    Kunne det være en idé å ta kontakt med en skole i nærleiken? Det må vel fortsatt finnes skoler med sløydsal, mener jeg, og sløydsalen er vel knappast i bruk om ettermiddagen/kvelden? Kanskje skolen er villig til å låne/leie ut lokalet noen timer ukentlig? Så slipper man å gå til innkjøp av tungt maskineri før man finner ut om dette blir hobby nummer 1. (Det er i hvert fall der jeg er for øyeblikket -- har lyst til å prøve restaurering/modifisering, men hverken plass eller råd til egen maskinpark.)
  10. Lucky Tiger Liquid Cream Shave

    Dette blir litt som når man prøver å stivpiske eggehvite i en bolle som inneholder fettrester av noe slag. Det går utrolig dårlig. (Og jeg fraråder å prøve det med grevlingkost.)
  11. Bryner, slipestein o. l.

    Tiltredes! Jeg får sende dem en mail, ja. Hvorfor mener du urlen er rar? Den er da et vanlig .com-domene (ikke at det i seg selv er noen sikkerhetsgaranti...). Hvis du tenker på "uk." først, er det fordi det er de engelskspråklige sidene deres. De slenger på "nl." for flamsk, og den franske ser ut til å være default.
  12. Bryner, slipestein o. l.

    ...og for å gå foran med et godt eksempel, svarer jeg på denne posten: På den bestillingen jeg prøvde å legge inn, skulle de ha noe sånt som 30 euro. Men jeg har ikke gjennomført bestillingsprosessen, så det er mulig raten endres når systemet deres skjønner at jeg vil ha varene til Norge. (De holder til i Belgia, hvis det ikke var klart. )
  13. Tips til kjøp av barberkniv

    Jeg tok meg den frihet å starte en ny tråd, i og med at denne faktisk heter "Tips til kjøp av barberkniv". Kanskje vi kan fortsette brynediskusjonen der?
  14. Bryner, slipestein o. l.

    Denne tråden er til diskusjon av bryner, slipestein og andre hvesseremedier. Vi kan prøve å gjøre den hakket hvassere enn denne tråden, hvor det hele begynte. Den handler egentlig om tips til innkjøp av barberkniv.
  15. Tips til kjøp av barberkniv

    OK. Da får jeg se om jeg ikke kan bestille et lass fra Ardennes-Coticule. Kanskje det blir slipe-/byggestein i julegave på alt av slekt og venner... Etter hva jeg har sett rundt omkring på nettet, sliper blåsteinen tregere enn den gule. De blir sammenliknet med de to sidene på et 4000/8000 Norton-bryne. Mitt håp er å klare meg med kun disse to -- bruke blåsteinen til litt grøvre arbeid, og coticulen til å avslutte/polere. I første omgang tenker jeg å unngå slipende pasta på strykeremmen.
×