Jump to content
Barbershop.no forum

Apeiron

Member
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Apeiron

  • Rank
    Ny på forumet
  1. Noen som har prøvd Boker-kniver?

    Hva med Harner eller Zowada? Dritdyre, men med en hardhet på 62-63 HRC. Finnes det noen skarpere/hardere barberkniver enn det? Japanerne har kanskje noe ... med Hitachi ZDP-189-stål eller noe slikt?
  2. Noen som har erfaring med store koster? og evt. koster fra Kent?

    Kan ikke svare om akkurat den modellen, men jeg har selv en kost jeg fikk av en ex svigeronkel i Tyskland. Knot på 26 mm og bustlengde på 60mm. Altså tjukkere enn de Simpsons du ser på der, og i bustlengde midt mellom de to største. Silber dachs. Den er rett og slett deilig! Hvis nytelse av barberingsritualet er en viktig ingrediens for deg, så er stor kost absolutt tingen. Gjør den jobben sånn rent teknisk sett? Ja, selvfølgelig. Hvis du lurer på minus, så er det at kosten spiser litt mye såpe, så såpa di blir fortere brukt opp. Noen snakker også om at påføring av såpa blir mindre presist. Ja jo, kanskje du dekker en halv centimeter lengre enn du tenkte, men hvorfor er det et problem? Jeg barberer meg til stylet skjegg og har ingen problemer med å se hvor jeg skal stoppe kniven. Så jeg vil anbefale at du går for den store.
  3. Shaven, not stirred

  4. Barber-vokabular: Knot

    Tusen takk! Diameter av hårbunten, altså. Da har min gamle, tyske silberdachs børste en 26mm knot. Blir litt trøblete å finne stativ ...
  5. Barber-vokabular: Knot

    Hei, jeg har et ganske enkelt spørsmål som jeg ikke finner ut av på andre måter: Hvor på kosten måler jeg knot? Er det omkretsen av hårbunten der den er festet? Er det diameteren av hårbunten der den er festet? Er det omkretsen av skaftet rett før hårene? Er det diameteren av skaftet rett før hårene? Annet?
×