Jump to content
Barbershop.no forum

catovs90

Member
  • Content count

    4
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About catovs90

  • Rank
    Ny på forumet
  1. På tide å gå videre!

    http://www2.knifecenter.com/kc_new/store_store.html?ttl=Razor%20Stones&waDESCRIPTIONdatarq=Razor%20Stone& Her selges steiner som ikke er alt for dyre og som er gode nok til å begynne med, ebay er et annet alternativ. Finnes gode filmer på Youtube om å sette opp kniv. Har steiner selv men tør ikke helt å begynne å sette opp andre sine kniver, men fikk et godt resultat med mine kniver etter kort tid med øving!
  2. Ny på forumet.

    Kom på at jeg hadde et annet spørsmål i tillegg har sett litt rundt og funnet en Norton 4k/8k bryne, kan denne være noe å bruke? holder da eventuelt med bare denne?
  3. Ny på forumet.

    Tusen takk for mange gode råd her Har vell egentlig ikke ''gått tilbake til'' shavetten, men er bosatt på vestlandet og arbeider i Finnmark så bruker denne av rent praktiske grunner siden jeg da slipper stropping og at den tar minst plass. Har dog litt vanskelig å si om jeg har eg god nok egg på kniven eller ei, favorittkniven min er en vintage blackie C-mon fra CC. Monkhouse med hulslipt blad. Den bærer dessverre noen preg av mye sliping med litt anntydning til ''surmunn'' på eggen. Vil nok tro at man skal kunne gi denne en perfekt egg igjen, men er usikker på hvordan jeg skal kunne arbeide bort surmunnen, en naniwa superstone har en bredde på 70mm noe som er kortere enn bladet på kniven. Er det ikke da en fare for at jeg kan gjøre denne surmunnen verre? Vet du om for eksempel såpekokeriet kan tilby sliping hvor de også retter ut eggen på kniven til normalt eller er dette noe jeg må begi meg ut på selv? Bruker normalt også en ''trebit med pålimt filt/ filtropp'' meg diamant slurry som jeg også stroppen kniven på dersom jeg føler den lugger litt. Er dette en grei løsning på og holde kniven skarp? Når det kommer til stroppingen kan det høres ut som om jeg gjør dette korrekt på den riktige siden, dessverre synes jeg at favorittstroppen min er noe for hard på den riktige siden, så her må jeg nok få kjøpt inn en pimpelstein for å myke opp litt. Er det noen oljer eller liknende jeg kan benytte for å gjøre stroppen enda mykere? Derson jeg skulle gå for naniwa brynene, er det da 1k, 3k og 8k jeg skulle trenge for å dekke alle behovene for en stund fremover eller kan jeg droppe 1k steinen og heller bruke lenger tid på 3k stein? Det siste jeg lurer på er om jeg må sette inn tøystroppen med noen form for pasta eller om denne duger like godt tørr? Tusen takk for all hjelp til nå Sandman, det har vært meget avklarende
  4. Ny på forumet.

    Har nå barbert meg med kniv i ca ett år, begynte med en shavette som jeg likte veldig godt med tanke på at jeg alltid har muligheten for et skarpt blad. Etter dette tok det ikke lang tid før jeg gikk til anskaffelse av flere kniver og stropper og pastaer osv.. Barberingene har i stor grad føltes helt OK, bortsett fra litt hudirritasjon fra tid til annen grunnet litt dårlig forarbeide! Men i går etter å ha lest på en del eldre poster her på forumet gikk jeg igang med shavetten (som jeg bruker som reisekniv siden det blir litt tungvindt å dra med seg stropp og slikt når jeg skal 2 uker på jobb), da jeg begynte fikk jeg rett og slett en åpenbaring. Jeg har ALDRI hatt en så komfortabel barbering i hele mitt liv, jeg koste meg rett og slett! Så og si eneste forskjellene jeg gjorde i forhold til det normale var at jeg la kniven med en mye mindre vinkel mot ansiktet og at jeg tok en lengre dusj i stedet for en varm klut i ansiktet. Og kniven den bare kuttet hårene som smør uten så mye som litt lugging Nå når jeg har hatt denne opplevelsen håper jeg at denne vil gjenta seg med monkhouse barberkniven min når jeg kommer hjem, og ønsker derfor å be om noen pekepinner jeg aldri har fått helt svar på samme hvor jeg har letet. Når det snakkes om stropping blir det alltid påpekt at en skal bruke den grove siden på stroppen, men hvilken er egentlig den grove siden? Stroppen har en ''nuppete/ semsket'' side og en ''glatt'' side som er noe hardere enn den semskede siden. Hvilken bruker jeg? Og tøystroppen hvordan skal jeg bruke denne? Skal den være helt tørr eller skal jeg ha noen form for pasta på denne? Så synes jeg at det er på tide at jeg investerer i litt stein så jeg kan skaffe meg den optimale barberopplevelsen med ordentlig kniv. Er det noen fallgruver jeg burde passe meg for? Hvilken stein burde jeg gå for? Har allerde en japansk naturstein som er så og si glatt som glass! Kan det holde for meg å kjøpe en stein som har en grit oppgitt til mellom 6- 8000 og fortsatt kunne gi kniven en egg som jeg kan holde skarp på stropp i lang tid etter dersom jeg honer kniven lenge og nøye? På forhånd vil jeg bare takke for alle svar jeg skulle komme til og få og også takke alle som har gitt gode utfyllende svar på andre posten som har gitt meg en barberopplevelse som er til og drømme om! -Cato
×