Jump to content
Barbershop.no forum

madsno

Member
  • Content count

    70
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About madsno

  • Rank
    Rambo-Raker

Contact Methods

  • Website URL
    http://madsno.com/shaveblog

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Trondheim
  1. Trenger tilbakemelding om kniv

    Men bare for å understreke: Det er kun om det er på eggen at pitting er et problem. Pitting (de gropene som blir igjen etter at man har fjernet rust), lar jeg ofte være synlige når jeg restaurerer kniver. Det er jo smak og behag, men jeg syns personlig det er finere med lit «patina» på knivene, enn at en gammel kniv blir blankpolert så mye at den ser ny ut. Det er altså ingen grunn til å uroe seg over synlig pitting så lenge det ikke er på eggen og all rust er fjernet så det ikke får utvikle seg videre.
  2. Trenger tilbakemelding om kniv

    God plan – «hjelp til selvhjelp» er bra. Håper du finner noen nært deg :-)
  3. Trenger tilbakemelding om kniv

    Strålende, dette er godsaker – mpm ye bedre enn mange av de nye knivene som produseres nå for tiden. Legg i zalo-vann i 20 minutter, skrubb med gammel tannbørste eller lignende. Bruk kjøkkenpapir eller fille mellom skallene i skaftet. Steriliser med alkohol. Har du noen som kan hjelpe deg med å sette opp/slipe knivene? Om du trenger hjelp, kan du sende meg en pm :-) – Mads
  4. Hei Sier som Sandman: Gratulerer med valget av barberkniv som redskap :-) Jeg kjenner heller ikke til akkurat denne kniven, så jeg kan ikke uttale meg om den. Men på generellt grunnlag vil jeg påstå at slike «store-brand» produkter sjeldent er av topp kvalitet. Beskrivelsen av kniven virker også ganske «dodgy». 1. «Handmade forum the finest materials». Dette betyr som regel kvalitetsstål og håndlaget, noe som alltid gjør kniven dyrere. Da koster den fort minst ett par tusen. Håndlaget trenger heller ikke bety at den er bedre enn industrielt produserte kniver. Det er lettere å ha jevn god kvalitet når knivbladene blir støpt av maskiner. 2. Det står ikke hvilken type stål, eller om det er karbonstål eller rustfritt, noe det bør opplyses om. 3. Dette gjør meg ytterligere bekymret: «made of the finest Japanese steel, which is famous for quality, durability and sharpness. The steel is manufactured according to ancient Japanese traditions, and is considered the hardest steel available.» Dette er faktisk bare tullball. Japansk stål er faktisk ikke regnet som veldig bra. Det er heller ikke kjent for å være veldig hardt. Når japanske knivsmeder skal lage kniver av ypperste kvalitet, bruker de ofte svensk stål. Svensk stål er noe av verdens beste – og barberkniver fra Eskilstuna er noe av det ypperste. Det hardeste stålet er faktisk ikke brukt i kniver og barberkniver, siden det er fryktelig vanskelig å få så hardt stål barberskarpt – og vedlikeholde eggen. Man skiller vanligvis mellom karbonstål og rustfritt stål. Om stålet er laget etter «ancient Japanese traditions», er det karbonstål – som er ganske mykt (og lettere å få skarpt). 4. Det står at skaftet er av «ebony». Ibenholt (ebony) et et edelt tre, som er kostbart. Rimelige kvalitetskniver har som regel plast i skaftet, for å holde kostnadene nede. Men – når dette er sagt, kan det like vell hende at kniven er helt OK. Jeg råder deg til å kjøpe deg, eller låne, en kniv fra en kjent produsent, for å få noe å sammenligne med. Kniver produsert i Eskilstuna Sverige, Solingen Tyskland og Sheffield England, har stort sett alltid kvalitetsstål. Dette er en bra kniv: https://www.ebay.com/itm/Puma-222-Solingen-Germany-shave-ready-straight-razor/303235450105?hash=item469a3dc4f9:g:6yQAAOSw09ZdOgtH Men uansett må man jo starte et sted. Jeg har også testet forskjellige «obskure» og billige kniver med varierende hell. Noen har fungert helt OK. Andre kunne derimot ikke brukes. Lykke til på ferden :-)
  5. Ujevn barbering

    Hmm, det var snodig. Det eneste jeg kan tenke er om gjengene har blitt slitt, slik at det nå er mulig å skru den litt "tettere" enn før, og det dermed blir ørlite mindre åpning. I så fall er det vel en svakhet i konstruksjonen/materialet, men siden du har brukt den i over tre år har vel reklamasjonstida gått ut. Om du velger å bytte høvel, vil jeg anbefale å lete etter en vintage Gilette Slim Adjustable. Det er min favoritt. Det er en TTO (Twist To Open) som har en mekanisme under hodet som du kan vri på, og som justerer åpningen. Da er det mulig å bruke en litt stor åpning om du har noen dagers skjeggvekst, og en mindre når du bare har "en-dags". Jeg bruker ofte stor åpning på første pass, og så mindre åpning på andre/tredje runde. Lykke til :-)
  6. Fersking med ny kniv fra eBay.

    Hei Jeg kjenner ikke denne, men på generelt grunnlag kan man si at alle kniver fra Sheffield er bra saker. Jeg bruker å si at om det står «Eskilstuna Sweden», «Solingen Germany» eller «Sheffield England» på knivbladet er du stort sett alltid garantert at det er veldig bra stål. Ser at denne har en god del spor etter «pitting» (groper hvor det har vert rust som har blitt fjernet). Om man ønsker, kan man slipe/pusse bort disse, men det er ikke viktig. Så lenge eggen er bra, kan dette bli en finfin kniv. Om du ønsker å få vekk «pittinga», og få den blank og fin, finnes det mange oppskrifter og videoer på youtube du kan følge. Bare søk på «Restore straight razor». Her er en beskrivelse av noen kniver jeg sjøl har restaurert: http://madsno.com/shaveblog/restored-straight-razors/ Lykke til :-)
  7. Hei Om du syns dette ble litt dyrt, kan du vurdere en startpakke fra dette nettstedet: http://www.whippeddog.com/products/view/sight-unseen-razor – Mads
  8. Hei. Gøy å høre om slike gamle triks. At det også funker med Sun light-såpe er ganske logisk. Såpe er såpe. Det viktigste er å varme og hydrere skjegget godt. Hvilken såpe man bruker er ikke det viktigste, bare man gjør det grundig så såpa får tid til å bryte ned det naturlige oljelaget rundt skjeggstubben slik at vannet kan trekkes inn. Dette bekrefter min teori om at det viktigste er forberedelsene. Et godt preppet skjegg kan man barbere med nesten hva som helst (til og med engangshøvler). Engangshøvler bruker jeg dog ikke; det er dyrt i lengden og genererer mye søppel. Lurer vel på om ikke din morfars glatte hud i en alder av 89 bør skrives på kontoen for gode gener men hmmm. Gøy å prøve nye triks. Tror jammen jeg stikker ut og kjøper en Sun light-såpe :-)
  9. japanske kniver

    Gratulerer med flotte kniver. Vet egentlig lite om japanske barberknivprodusenter i «vestlig stil», men kan anbefale på det varmeste å prøve en kamisori – som er den tradisjonelle japanske barberkniven. Ellers er det verdt å legge merke til at når japanerne skal lage knivblad av beste kvalitet, buker de ofte svensk stål. Faktisk er det ikke optimale forhold for produksjon av knivstål i Japan. Det finnes geniale knivsmeder i der, men selve stålet er altså ofte svensk. Det japanske stålet har i stor grad blitt myteomspunnet i nyere tid.
  10. ssa kniver

    Snasen kniv :-)
  11. Hva er din favoritt kost

    Stemmer i: Semogue 1305 er min favoritt svinebust Sjekk omtale av den på min blogg: http://madsno.com/shaveblog/finaly-a-boar-brush-i-like/ Er også veldig begeistra for hestehår fra Vie Long :-)
  12. Double Edge Shavette Safety Razor

    Har en slik i stål, men liker den ikke. Foretrekker en skikkelig barberkniv med litt lengde på bladet :-)
  13. Hvor går det galt?

    Hei Mitt tips er å bruke myyye vann: Husk dette er våtbarbering :-) Målet er å hydrere skjeggstubbene. De skal trekke til seg vann, ikke bare være våte på «utsiden». For å få til det, må først den naturlige oljehinnen rundt skjeggstubben brytes ned. Dette gjøres med såpe og varmt vann. – Bruk godt med såpe i skjegget når du du dusjer. Skyll bare vekk, og ikke tørk deg på haka når du går ut av dusjen. – Bruk preshave krem, og legg så på varm hånduk (selv om du har dusjet først). – Etter to-tre minutter skyller du vekk kremen og bruker masse varmt vann. – Ikke bruk tid på å lage skum i skål. Ta heller litt krem på den varme kosten, og jobb opp skummet direkte på (den varme og våte) haka. Som Tyfonikus her på forumet sier: Kosten skal «sloss» med skjegget. Ikke brukes som en pensel! Da gir du såpa den tiden den trenger til å påvirke skjegget, og du får samtidig massert og «eksfoliert» huden. – Skummet skal være kompakt, og ikke for luftig (luft gjør ingenting for skjegget). Om skummet du lager i skåla har mange bobler og er veldig «luftig», er det et tegn på at det er for lite vann i skummet (men det skal heller ikke være så vått at det drypper av det. Tenk «kompakt»). Du kan også til føre ett par dråper glycerol/glycerin på kosten eller i en skål, og så piske opp skum. Dette binder mer fuktighet i skummet. Fås kjøpt på apotek — samme type som man bruker i marsipan. Jeg bruker to eller tre omganger: Først nedover. Så til siden (fra munnvikene og ut mot øret.På halsen, diagonalt fra midten og ned/ut mot nakken) Da ser jeg som regel helt ok ut, men kjenner litt stubber mothårs. Om jeg ønsker en helt 100% glatt barbering, tar jeg en siste runde, oppover. Husk å prøve mange forskjellige typer blader, til du finner det som fungerer best for deg. Selv bruker jeg mye Derby og Gillette 7-O'clock. Øv også mye på å finne optimal vinkel på høvla. Mange som opplever stubber etter tre runders barbering, har rett og slett ikke god nok teknikk. Lykke til videre – Mads
  14. Stilistisk barberer til fotoshoot

    Hei Dapper har fått fint og lyst rom med to skikkelige barberstoler i sine lokaler på Grünerløkka: http://dapper.no/lord-jack-knife Salongen Inch i Hegdehaugsveien har stilige lokaler: http://inch.no/ Tyfonikus her på forumet (Robert Aarberg) driver også egen barbersalong i Skien. Ligger to bilder på denne siden: http://www.good-old-days.no/ Om du har mulighet til å reise til Stavanger, har også Brødrene Fevangs Barberstue flotte lokaler, som egner seg godt på foto: http://fevangsbarberstue.com/ Lykke til – Mads
×