Jump to content
Barbershop.no forum

nikolasnjerve

Member
  • Content count

    8
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About nikolasnjerve

  • Rank
    Ny på forumet
  • Birthday 01/01/1979

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Oslo
  • Interests
    Barberkniver, Sliping av alle ting som kan slipes. Fortrinnsvis barberkniver

Previous Fields

  • Barberkniver
    Thiers Issard Oakwing G E Jagger Dovo ibenholt Iwasaki 60 og 70mm japanske barberkniver Tosuke ca 45mm japansk barberkniv ??? Tamahagane japansk barberkniv 6 forskjellige brukte heljestrand kniver.
  • Barberkoster
    Kent Blandingsbust (Svin og grevling) Muhle Sophist
  • Barbersåper
    Fitjar Fjellheim Fitjar Telemark Crabtree & Evelyn NOMAD
  1. Videoer om oppsett og vedlikehold av barberkniver

    Flotte videoer. Åpnet øynene mine litt når det gjelder stropping.
  2. Oppsett av kniv

    En annen måte du kan bruke for å se om du sliper hele eggen jevnt, er rett og slett å farge eggen med tusj. Bruk en tusj som ikke går av i vann, farg eggen på kniven, dra kniven et par ganger over brynet på begge sider. Nå kan du se om tusjfargen fortsatt sitter på områder av eggen, eller om den er slipt helt av. Helt enig med barbereren når han råder deg til å ikke kaste kniven, det er svært få kniver som er så krokete at de er hinsides all hjelp, uansett er du jo en erfaring rikere når du har bannet over denne kniven i noen timer
  3. Kanayama stropp

    Skal skrive en anmeldelse så snart jeg får brukt den et par ganger.
  4. Kanayama stropp

    Vel, da er Kanayama 80000 bestilt. Leste på rasurpur at Thiers issard bruker en kanayama 30000 for å stroppe sine kniver før de sendes ut til kunder. Etter å ha stroppet ca 60000 kniver klarte noen å skjære et dypt kutt i stroppen så den måtte byttes ut, bortsett fra kuttet, og at den var litt strukket kunne stroppen fremdeles holdt i flere tusen kniver. Regner med at når jeg stropper min kniv ca en gang om dagen, vil denne stroppen vare i ca 191 år, hvis jeg klarer å ikke skjære for mye i den.
  5. Oppsett av kniv

    Hei Per Marius Jeg har brukt en del tid på å prøve og feile når det gjelder sliping av kniver. Hvis du ikke får bra resultat kan dette skyldes en rekke ting. Billige kniver som er kjøpt på nett kan ha en del problemer, de kan være skeive i ryggen ( som er nesten helt umulig å fikse) dette ser du ved å legge en kniv sidelengs ned på noe helt flatt (f.eks et speil) Den forrige eieren kan ha slipt kniven med teip på knivryggen for å få riktig vinkel på eggen. Eggen kan være smilende noe som gjør det vanskelig å slipe hele eggen jevnt. Bortsett fra disse punktene er det helt perfekt å øve seg på billige kniver. Jeg kjøpte meg et lite håndholdt mikroskop på Chlaes Ohlsson for en hundrings, nå kan jeg ihvertfall se hva som skjer med eggen istedenfor å gjette. Jeg avslutter slipingen min med en 30k stein fra Shapton, dette er ikke nødvendig, men jeg vil anbefale å gå til innkjøp av en 12k stein. Etter dette er det mange som velger å fortsette med 30-40 drag på en paddlestrop med chromium oxide pasta (chromox er ca 30k grit) Så er det bare å hive seg i stroppingen, min erfaring er at på en skarp kniv er det greit med 20-30 drag for å få en super barbering. Hvis du bare skal følge ett tips bør det være mikroskopet til en hundrings, det er en god følelse å vite hva som skjer med eggen istedenfor å bare bli frustrert over at kniven ikke skjærer som den skal. Håper dette hjelper litt,
  6. Kanayama stropp

    Jeg lurer på om jeg skal gå til innkjøp av noe som tilsynelatende går for å være stroppenes Rolls Royce, en Kanayama. Stroppen jeg vurderer koster 24500 yen fra easternsmooth.com. Før jeg spanderer så mye penger på et stykke lær og litt lærret vil jeg bare høre med forumet om det er noen som har erfaring med disse stroppene, er de verdt pengene? MVH Nikolas Njerve
  7. Forvirret av Japanske slipesteiner

    Takk for tipset, vet fra før at her er det mange kilometer med skriverier om stein. skulle lagt sammen to og to og tenkt på at et ikke bare handler om coticule.
  8. Hei jeg er ny her på forumet. Håper noen kan belyse et problemområde (minefelt)når det gjelder bryner. Mine to første steiner var Coticule steiner som jeg fortsatt bruker flittig. For ca 2 år siden gikk jeg til innkjøp av 1k 3k 8k 12k Naniwa superstones som jeg satte opp mange kniver på før jeg kjøpte hele shapton glass serien fra 220 til 30000 som er de steinene jeg bruker til all sliping nå. Kjenner det begynner å klø litt i "Må ha" nerven, lurer på om jeg vil prøve meg på noen japanske naturlige steiner, men dette har vist seg å være et villniss av forskjellige merker og navn. Desverre er det ikke noe grit størrelse eller micron å forholde seg til. Er det noen på forumet som har noe erfaring med disse natursteinene ? MVH Nikolas Njerve
×