Tyfonikus

Member
  • Content count

    177
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Tyfonikus

  • Rank
    Høvel-Hogan

Contact Methods

  • ICQ
    0

Recent Profile Visitors

1,469 profile views
  1. Bytte håndtak/scales

    min e-mail: roaarb@online.no
  2. Bytte håndtak/scales

    Hei. Jeg kan skifte håndtak, kontakt meg.
  3. Aqua Velva Ice Blue

    Jeg er rimelig sikker på at Williams Aqua Velva er det samme.
  4. Dagens barbering

    Overraskende å høre at Törnblom kniven ikke er skarp nok. Jeg selger aldri kniver uten at jeg har prøvd dem selv, og jeg fikk den beste barbering med denne kniven. At andre kniver er like gode, ja, muligens noen som kan være hakket skarpere, men det kan ikke være mye. Det kan være et annet problem: Kniver kan reagere forskjellig på noen skjegg. Den beste kniven som jeg har, og som jeg bruker i salongen, kan være hjelpeløs på enkelte skjegg. Da må jeg bruke an annen kniv.
  5. Dagens barbering

    Forstå meg rett. Jeg har aldri sagt at hardt stål på barberkniver ikke kan være gode kniver, men sagt at en barberkniv ikke "bør" ha hardt stål. Solingen lager både dårlige kniver og meget gode kniver, det samme er tilfelle med Eskilstuna knivene. Törnblom har også hardt stål, men. Jeg har minst 6 av disse knivene som ikke er akseptert, og heller ikke i salg. Jeg hadde 15 kniver av Heljestrand, 4/8. hvor kun 4 var gode. T.o.m. SSA kniver hadde sine problemer, disse ble aldri solgt. Ta et flatbrød og en papplate av samme tykkelse. Flatbrødet er hardere, men sprøere. Stryk disse to forsiktig over et bort. Det vil falle mikrober av flatbrødet mer enn av papplaten. Dette rettes opp med stropping, men du kan ikke erstatte det "nano" stålet som faller av, derfor må vi slipe de harde knivene mer enn de myke. For å dra det litt langt, det myke stålet blir lettere å jevne ut siden det mister mye mindre enn det harde, de blir mer bøyd.. Denne teorien fremla jeg for "Grand Old Man", som kanskje er mest respektert av smeder, ikke bare i Norge, men også i store deler av verden. Denne smeden har skrevet flere bøker som er oversatt til flere sprog, og han har også startet skoler for smeder i USA. Denne smeden ga meg helt medhold. For ca.15 år siden kjøpte jeg en Dovo i Bergen, bedre kniv skal du lete lenge efter. Nøyaktig samme kniv (broren) kjøpte jeg for syv år siden, den var meget dårlig, og det var så godt som umulig å slipe den. Det som jeg til nu har hevdet, knivene er forskjellig, selv om de er like. Jeg sto ved siden av henne som la siste hånd på Dovo knivene før de ble pakket og lagt ned i etuiet for salg. Jeg spurte om jeg kunne få låne kniven. Setter du kniven i håret, vil en skarp kniv henge fast, meget fast selv om du bruker litt kraft. Uten å overdrive, denne Dovo kniven gled over håret, nærmest som om du brukte ryggen på kniven. Jeg har sendt kniver tilbake til fabrikken som var ubrukelige. Men, du kan få glimrende kniver, men de har ikke kvalitets kontroll fra de som selger barberkniver. Böker knivene er gode kniver, men det kom klager også på disse. Jeg fikk 10 kniver til undersøkelse. Alle var gode med unntak av fire, og disse var lett å slipe, noe som vitner om godt stål. Dessverre har jeg ikke nu kapasitet til å drive slipetjeneste. Men jeg har gjort det, og jeg har aldri tatt betaling for slipingen hvis knivene ikke holdt mål, eller det var umulig å få dem skarp.
  6. Dagens barbering

    Jeg har sikkert nevnt det noen ganger. Jeg hørte for en tid siden i et radioprogram at japansk stål er oppskrytt. Jeg er rimelig sikker på at disse knivene også har hardt stål, noe en barberkniv ikke bør ha. Vi kan sikkert få disse skarp, men hvor lenge holder de på eggen? En annen ting er at samme type kniver kan være forskjellig i kvalitet. Det mangler kvalitets kontroll fra leverandøren. Kniver som selges i dag på nettet burde aldri blitt solgt. Jeg har berørt dette problemet på min hjemmeside, og den vil snart bli oppdatert, og der legger jeg ikke fingrene imellom.
  7. Nybegynner

    Har aldri forstått hvorfor badger kostene blir foretrukket. Er det virkelig mulig å få en skikkelig innsåping av skjegget med en slik kost? Efter min mening er det kun svinebust som duger. For ordens skyld, jeg har ikke prøvd barberkoster av heste hår.
  8. Dagens barbering

    For meg er det kun de ekte naturlige slipestener som er de beste, men også syntetiske kan være gode, men disse er variabel. Har selv en syntetisk sten som jeg kjøpte i København, som kan gi et godt resultat. Noen ganger er det lett å få et godt resultat også på en syntetisk sten, men: Det er lett å bli lurt. Jeg har ved flere anledninger brukt ordet "varig skarp", og har fått kritikk angående disse ordene. Noen ganger må det brukes mins en halv time for å få en varig skarp egg. En kniv som blir skarp efter 5 min. er ikke varig skarp, og den mister skarpheten efter kort tid. Får du kniven varig skarp, kan kniven kanskje holde et helt liv, kun med å bruke stropp, på riktig måte. Det er sikkert noen på forumet som ikke har hørt denne historien, derfor tar jeg den en gang til. I min læretid kjøpte jeg en Biedemeier kniv til kr. 450.00. Jeg hadde kr. 67.00 i lønn for uken, og svennlønnen var ca kr. 250.00. På denne tiden var det fremdeles en salong i Bergen som drev med barbering. Jeg har regnet ut hvor mange barberinger som er gjort med denne kniven, mine private barberinger innberegnet. Ca 8000 ganger er kniven brukt, og den har aldri sett en slipesten, den er kun holdt på stropp. Tviler dere på dette, da kan jeg sette opp regnestykket for dere. Dessverre er det nu for tiden vanskelig å få tak i de naturstener som vi brukte i de gode gamle dager. Jeg har en av disse stenene, og den er min hellige gral.
  9. Dagens barbering

    Dessverre er det ikke alltid at barberknivene er barberings klare når de kommer fra produsent. Hvem har kvalitetskontroll på knivene når disse selges videre? Jeg har rimelig grunn til å tro at din Böker er kjøpt hos "Raka", og disse forstår dette problemet. Jeg har litt samarbeid med disse, og de knivene som de selger er kontrollert av meg. Derfor kjøper dere trygt fra dem. Böker knivene er også meget gode kniver, i motsetning til de mange kniver som selges i dag.
  10. Dagens barbering

    Her er et bilde av kniven. Det er ikke lett å ta bilder av skinnende metall, men dette var det beste jeg fikk til. Kniven kan virke litt buet, noe som den ikke er i virkeligheten. Barberkniven er 6/8. i størrelse, delvis wedge slipt. Wedge slipte kniver har efter min mening en mer stabil egg en de hulslipte. Her er historien bak denne barberkniven; Jeg husker at da jeg gikk i lære hadde vi noen kniver fra Eskilstuna med et mykt stål, og disse knivene behøvde vi ikke å settes opp på slipesten. De gamle barberene hadde intet til overs for barberkniver med hardt stål. I dag lages det barberkniver som har varierende kvalitet, og vi kan oppleve at samme type kniv kan være forskjellig. Men jeg tenkte, er det ikke mulig å lage en "gammeldags" kniv. Jeg kontaktet noen smeder og en i Kristiansand laget en prototype efter min oppskrift. Denne smeden har mye å gjøre, men han har lovet meg å lage flere kniver til meg, men har til nu ikke hatt tid . Han er en absolutt pålitelig person og han nevnte august september. Jeg spurte om han kunne lage stålet ennu mykere. Som de fleste sikkert har fått med deg, så mener jeg at Eskilstuna laget de beste barberkniver. Jeg har besøkt denne byen minst 6 ganger, og alle som har interesse av barberkniver bør ta en "pilegrimsreise" til denne byen og oppleve de stedene der disse geniene som laget barberknivene holdt til. Jeg vil hylle disse mestrene på min måte, derfor navnet "A Tribute to Eskilstuna". For å slippe juridiske problemer bør jeg også skrive, "Made in Norway". Navnet vil komme på selve bladet. På senhøsten håper jeg at knivene kan selges. De vil komme med et eksklusivt skaft og ha en meget høy pris. Kr. 2000 koster kniven inn til meg, og jeg kan bruke flere timer å sette den opp, så sluttresultatet vil bli et sted mellom 4 til 5000 kroner, og da garanterer jeg skarpheten. Det er en nytelse å barbere seg med denne kniven.
  11. Dagens barbering

    En feil var sneket seg inn, men her kommer dagens barbering: Barberkniv A Tribute to Eskilstuna Kost Svinebust Aftershave Antica Barbieria Colla, Apricot Hull Barberkrem Sapone da Barba in Crema
  12. Dagens barbering

    slett
  13. DEN LILLE BRYNEGUIDEN

    Barberkniver kan være "lunete", det samme med barberkniver. Noen ganger kan vi få en kniv "skarp" med ikke for mye grit, og vi kan oppleve at en kniv som er "skarp" blir redusert hvis vi bruker høyere grit. Selv har jeg aldri fått en kniv skarp med syntetisk bryne, muligens med ett unntak. Jeg kjøpte et syntetisk bryne i Stockholm for en del år siden, og det virker som at dette brynet har en helt annen beskaffenhet enn de som selges i dag. Nu er det selvfølgelig i sakens natur at jeg ikke har prøvd alt av syntetiske bryner. Dessverre selges ikke de gode gamle slipestenene i dag, de som vi hadde i min læretid, og en del år senere. Disse stenene ga alltid et godt resultat. Nu har jeg kun natursten som jeg bruker, også en sten som ble kalt "kirugstenen", som er helt sort. Bruker jeg denne til slutt, kan kniven bli redusert. Jeg tror ikke at å begynne med 4000 grit, fortsette med 8000, gå videre med 12000 for så å avslutte med 16000 grit er veien å gå. Efter min mening holder det med kun en slipesten, og den bør være av natursten.
  14. Terningen er kastet !

    Takk bkn. En venn gjorde meg oppmerksom på ditt innlegg. Jeg vet at det er vanskelig å holde min fart på stroppen. En ny video som jeg har på min hjemmeside forklarer filosofien bak hurtigheten. Denne er dessverre på norsk, men jeg kan opplyse at jeg tenker på en engelsk tekst. Jeg er ikke dyktig nok i det engelske skrevne ord, men en engelskmann skal hjelpe til. Så det kommer. En annen ting er at vi har en engelsk versjon som ble tatt opp i Eskilstuna. Denne ble fiasko. Det blåste kraftig så vi kunne ikke høre hva som ble sagt. Jeg reiser til Eskilstuna om ikke så lenge, og jeg vil lage et nytt opptak, og forhåpentligvis, vil denne bli tekstet på engelsk. Det er mye arbeid å gjøre dette. Mvh, Robert
  15. Terningen er kastet !

    Hei janmarti. Jeg mener at jeg fikk frem forskjellen angående stroppingen, hurtig/rolig. På video snuttene brukte jeg, lerret/lær stropper. Ikke lerret på den ene siden og skinn på den andre. Har du et godt lerret bør stroppingen kun gjøres på denne siden. Og hvis du vil bruke lærsiden, da må du ikke bruke hurtighet, men rolige og "tunge" X drag. Hvis den ene siden er av skinn, kan du bruke trygt denne. Bruk faste strøk på denne, på samme måten som på lerret siden. Men det er ikke nødvendig med hurtighet. Det viser seg at min side også blir lest av den "store" verden. Med unntak av en i Norge, er kritikken unisont negativ fra alle. Men jeg har støtte fra 2 smeder og en energi ingeniør som forstår filosofien bak hurtig stropping. Jeg har mange ganger spurt meg selv, må vi slipe kniven flere ganger for året på en sten, og så jevne ut stenene støtt og stadig? Jeg har kontakt med mange personer hver dag. Ofte finner de barberutstyr fra far og bestefar, men aldri slipesten. En eldre mann sa at faren kun brukte stropp i alle år. Jeg har en kniv som har barbert minst 8000 personer. Denne kniven vet ikke hva en slipesten er. Jeg har nu en Eskilstuna kniv som jeg har barbert ca 350 personer med, og den er sylskarp, og det er kun stropp som er brukt. Noe av det viktigste med barbering er å sepe seg godt inn. En grevlingkost gjør efter min mening ingen god jobb, den bare kiler og trenger ikke inn i skjegget. Jeg mener at svinebust er helt overlegen. Et annet råd, sep inn rett på huden. Hvis barberingen ikke skjer i forbindelse med en dusj, bruk hånden som et trau med å ta det varmeste vannet fra springen og gni dette flere ganger på de stedene som skal barberes. En god kniv trenger kun en innseping. Gjør vi ikke dette unødvendig vanskelig? Tyfonikus